Σελίδες

21.2.10

Ο Βασιλιάς της Κοινόχρηστης Αυλής

ΥΔΡΟΓΟΝΟΑπό τα τέλη της δεκαετίας του '90 είχα διαβάσει στίχους του Γιώργου Μπρούτσου. Δημοσιεύονταν τότε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΔΑ κάθε Κυριακή [θα ψάξω στο αρχείο μου να βρω κάτι από τότε]. Ώσπου προχθές, τυχαία σε προθήκη βιβλιοπωλείου είδα το "Ο Βασιλιάς της Κοινόχρηστης Αυλής" με υπότιτλο "Ποιήματα..." [χωρίς σημείωση εκδοτικού οίκου] και υποσημείωση "Βελιγράδι 1990-1997". Τα χρόνια πριν τις δημοσιεύσεις στην ΠΑΤΡΙΔΑ σκέφτηκα.

"Εθνικές εορτές με εποχιακά ονόματα, / σημαίες με χρώματα που αλλάζουν ανάλογα με την περίσταση, δρόμοι που παλιώνουν, / ποτάμια που παίρνουν μαζί τους όμορφους νεαρούς. / Αγώνες ποδοσφαίρου, κυριακάτικες βόλτες στις πλατείες και μετά στην ουρά για το γρήγορο χρήμα. / Μετά βροχή. / Δρόμοι που λασπώνουν, ποτάμια που λασπώνουν. / Αγώνες ποδοσφαίρου σε λασπωμένα γήπεδα, γρήγορο βάδισμα μέσα από την πλατεία. / Να φτάσουμε στην ουρά για το γρήγορο χρήμα. / Το πάθος φοράει αδιάβροχο."

ΤΡΙΑ

Ευτυχώς που κείνη τη μέρα που έβρεχε έριξα το μάτι μου στην προθήκη του βιβλιοπωλείου, διαφορετικά ποτέ δε θα μάθαινα πως είχε στεφθεί Βασιλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: