Σελίδες

9.11.22

"αρνί": δεν τρώγεται... Διαβάζεται.

άνθρακας

Με τη φούντωση τού διαδικτύου, χάθηκαν τα free-press που τύχαινε να βρεις σε μέρη - έκπληξη τής πόλης. Πόσα χρόνια τώρα πού έβγαινε ο "θεατής";! (1990s) Ή να θυμηθώ την πρώτη φάση τού "Πεζοδρόμιου";! (2010s)


υδρογόνο

Όταν -πριν χρόνια- μιλούσα με τον Γιώργο Κορδομενίδη (λογοτεχνικό περιοδικό ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ @Θεσσαλονίκη), μού έλεγε πως στα λογοτεχνικά περιοδικά βρίσκεις το ενδιάμεσο των βιβλίων που εκδίδουν οι λογοτέχνες.

Στην περίπτωση τού περιοδικού ΑΡΝί στην Καρδίτσα τι;
Βρίσκεις τον νεότερο λογοτεχνικό / καλλιτεχνικό κύκλο των τιτλούχων και μη λογοτεχνών τής πόλης, αλλά και φωτογράφους, εικαστικούς.

"ΑΡΝί: η πιο περιοδική έκδοση για την (απο)κατάσταση τής επαρχίας"

Με: Τσαπραΐλη, Μπαρτζιώκα, Κολτσίδα, Μπριάνα, αλλά και Χατζοπούλου, Κύριο Φλανέριο, Ι.Π.Ντούχνα,  Τέω[ς] Μολέντζικο.

3-τρία [αριθμός τεύχους]

Η Γιώτα και η συκιά
Ξαπλωμένη στην αιώρα τής αυλής, κάτω από τη συκιά, η Γιώτα παρατηρεί τα φύλλα τού δέντρου πάνω από το κεφάλι της και διαπιστώνει ότι μοιάζουν με μικρά πράσινα χεράκια. Της φαίνεται πως τη χαιρετούν. Μετράει τις κόχες των φύλλων και τις βγάζει πράγματι πέντε, μία για κάθε δάχτυλο. Υπολογίζει τότε στα γρήγορα ότι ένα νεαρό δέντρο, σαν αυτό, με τριακόσια περίπου κλαδιά και δεκαπέντε φύλλα κατά προσέγγιση σε κάθε κλαδί έχει συνολικά περίπου τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια μικρά πράσινα χεράκια. Καθώς την παίρνει ο ύπνος ανάμεσα στους υπολογισμούς, ονειρεύεται ότι συναντάει για πρώτη φορά μια συκιά και πρέπει να της συστηθεί. Την ώρα της χειραψίας διστάζει, μπερδεύεται, δεν καταλαβαίνει ποιο από όλα τα χεράκια της τείνει η συκιά για χειραψία και γίνεται ρεζίλι [...]
[Σοφία Χατζοπούλου]

Μέση ηλικία
Όταν πιάνεσαι από τη χειρολαβή στ' αμάξι.
[Τέως Μολέτζικος]

Εκδοτική επιμέλεια: Θεοφάνης Σερέτης, Σχεδιασμός / σελιδοποίηση: Alexander K.



Δεν υπάρχουν σχόλια: