Σελίδες

16.8.08

ένας πιανίστας απ' την Καρδίτσα

ΑΝΘΡΑΚΑΣ
Μου είπαν φίλοι που είδαν σε επανάληψη το επεισόδιο της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό" της ΕΤ3, που γυρίστηκε στο Νεοχώρι πως ο δήμαρχος Καρδίτσας, αφού ξανα-είπε πως είμαστε μια φτωχή οικονομικά περιοχή, τόνισε πως η Καρδίτσα είναι πόλη των γραμμάτων και των τεχνών. Αυτό, φυσικά, μας προκάλεσε γέλιο και μας φάνηκε ολίγον από ανέκδοτο, αν σκεφτεί κανείς πως οι δομές πολιτισμού στην πόλη συνεχώς και λιγοστεύουν, χάνονται ...

ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Υπάρχουν, όμως, και κάτι Καρδιτσιώτες που δυναμώνουν το επιχείρημα του δημάρχου. Είναι κάτι παιδιά που τόλμησαν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, όπως ο πιανίστας Απόστολος Παληός.
Ο Απόστολος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1979, ξεκίνησε τις σπουδές του εν Ελλάδι και βρέθηκε για χρόνια να τις συνεχίζει στη Γερμανία. Το 2007 ανακηρύχθηκε "καλύτερος νέος Έλληνας καλλιτέχνης" και είναι μέλος του γερμανικού πιανιστικού κουαρτέτου Aurora. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο, δίνοντας παραστάσεις κι αυτό τον καιρό διαμένει στην Αθήνα, κάνοντας τη διδακτορική διατριβή του με θέμα "η μουσική πιάνου του Λώρη Μαργαρίτη" [όσοι/ες γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη θα θυμούνται την ομώνυμη οδό στα στενά της Προξένου Κορομηλά].

ΤΡΙΑ
Μετά από χρόνια θα γίνει και διδακτορική διατριβή με θέμα τον ίδιο φαντάζομαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: